VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

Egypt, Marsa Alam

Actueel reisadvies Egypte: handige info voor reizen naar Egypte

Als je binnenkort naar Egypte gaat, vraag je je waarschijnlijk af hoe de situatie daar op dit moment is. Hieronder hebben we een kort overzichtje gemaakt van de actuele stand van zaken, gebaseerd op informatie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en verslagen van collega's ter plaatse.

Gepubliceerd door
Blackbeard·23-2-2024
Delen

Over het algemeen is de veiligheidssituatie in Egypte op dit moment stabiel en rustig. Volgens het Ministerie van Buitenlandse Zaken moet je ervoor zorgen dat je uit de buurt blijft van demonstraties en grote bijeenkomsten van mensen en dat je goed op de hoogte blijft van de actuele situatie in het land.

Wat is de situatie in de afzonderlijke regio's?

🟡 Langs de kust aan de Rode Zee (Hurghada, El Gouna, El-Quseir, Marsa-Alam): Er zijn geen waarschuwingen of beperkingen.

🟡 Caïro / Gizeh: Er zijn geen waarschuwingen of beperkingen.

🟡 Nijl cruises: Er zijn geen waarschuwingen of beperkingen.

🟡 Middellandse Zee (Marsa Matruh, Alexandria): Er zijn geen waarschuwingen of beperkingen.

🟡 🟠 Ten zuiden van het Sinaï-schiereiland (Sharm El Sheikh, Dahab, Nuweiba): Het Ministerie van Buitenlandse Zaken raadt momenteel onbegeleide, individuele excursies en reizen over het vasteland af. Een vakantie in de populaire kustplaatsen is dus nog wel mogelijk (deze gebieden zijn geel; er zijn risico's).

🔴 Ten noorden van het Sinaï-schiereiland / grensgebied tussen Egypte en Israël (Met uitzondering van Taba): Het Ministerie van Buitenlandse Zaken raadt reizen naar deze regio af.

🔴 Afgelegen gebieden in de Sahara: Er geldt al enige tijd een reiswaarschuwing voor deze gebieden, dus voor reizen daarheen worden sterk afgeraden. Dit geldt met name voor de grensgebieden met Libië en Soedan, die al tot verboden gebied zijn verklaard.

Bekijk hier het actuele reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Kan ik mijn vakantie kosteloos annuleren als ik niet langer naar Egypte wil reizen?

Je kunt dit alleen doen als er een officiële reiswaarschuwing geldt voor jouw bestemming. Zoals hierboven vermeld, is dat momenteel echter niet het geval voor de populaire toeristische bestemmingen in Egypte.

Een reisannuleringsverzekering zal hier ook niet helpen, omdat deze alleen persoonlijke risico's dekt (bijvoorbeeld door ziekte of een ongeluk).

Als je absoluut niet wilt reizen, heb je in principe twee opties:

  1. Annuleren met kosten, d.w.z. je betaalt de verschuldigde annuleringskosten. In dit geval kun je het beste zo vroeg mogelijk annuleren, want de annuleringskosten worden hoger naarmate de reis dichterbij komt.

  2. Vraag de touroperator om goodwill: de touroperator zou eventueel kunnen instemmen met een omboeking naar een latere datum of een andere bestemming.

Onze collega's ter plaatse in Hurghada voelen zich zeker op hun gemak op dit moment en hebben geen veranderingen opgemerkt voor reizigers.

Waar je ook naartoe reist, informeer jezelf voor je reis over je bestemming en zorg goed voor jezelf.💛

Visum voor Egypte

Reis jij binnenkort naar Egypte? Je kan namelijk super eenvoudig je visum online aanvragen. Zo ga je goed voorbereid op reis en begin je zorgeloos aan je welverdiende vakantie.

Begin zonder gedoe aan je vakantie en zorg dat je van tevoren een visum voor Egypte aanvraagt. Hoe eerder hoe beter, je kan eigenlijk het beste direct na het boeken van je vakantie je visum aanvragen.

Een juridisch probleem melden