VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

Impressions and Other Assets/Pirates/Copy_of_CS-4836_Photo_Video_Watermark_Landscape_xfqjis

🧍‍♀️🌏 Solo reizen als vrouw: Interrail in Italië 🇮🇹

Ahoy Piraat! Ben jij net zo reislustig als wij, maar ga je alleen op avontuur omdat er niemand is die met je mee kan of wil? Of wil je gewoon alleen de wereld ontdekken? 💪

Dan vraag je je misschien af wat de beste reisbestemmingen zijn voor alleenreizende vrouwen. Waar is het veilig? Welke plekken zijn geschikt voor nieuwe soloreizigers? Waar kun je gemakkelijk vrienden maken en waar kun je langer remote werken? 🌏

Deze en andere vragen beantwoorden wij graag voor je! Regelmatig stellen we bestemmingen voor waar we zelf solo zijn geweest en delen we onze ervaringen 🧘‍♀️.

Vandaag nemen we je mee op een Interrail-reis door Italië!

Gepubliceerd door
Katharina·9-7-2024
Delen

Katharina's Interrail avontuur door Italië

Ahoy! Ik ben Katharina en sinds 2022 lid van Vakantiepiraten. Naast mijn studie heb ik af en toe een verandering van omgeving nodig, en daarom reis ik graag. Deze zomer wilde ik veel steden zien en tegelijkertijd duurzamer reizen. Dus koos ik voor een 14-daagse Interrail-reis van door Italië en ik neem jullie graag mee op avontuur! ✨

Let op: Deze reiservaring is gebaseerd op mijn persoonlijke ervaringen en kan natuurlijk afwijken van die van anderen.

Hoe lang was je daar?

Ik reisde twee weken door vijf verschillende steden in Italië. Dit is is genoeg om elke stad goed te verkennen. Bovendien maakte ik een dagtrip naar het Gardameer.

Houd rekening met de reistijd tussen de steden. Op mijn route waren de reistijden meestal niet langer dan drie uur per dag. Mocht je langere reistijden hebben, plan dan wat extra reisdagen in.

Hoe veilig voelde je je daar?

Ik voelde me altijd zeer veilig. Reizen met de trein is vergelijkbaar met Duitsland, maar dan beter; ze zijn altijd op tijd en comfortabel. 😉 In de steden moet je, net als in andere grote steden, goed op je waardevolle spullen letten. 's Avonds was het nooit onaangenaam om door de stad te wandelen, aangezien het in Italië 's avonds vaak nog druk is op straat.

Welke route nam je?

Ik koos voor de "Best of Italy"-route van Interrail. Deze routes zijn er om je te inspireren; je moet zelf nog de bestemmingen en routes boeken. Ik vloog naar Rome en reisde van daaruit naar Florence, Venetië, Verona (met een dagtrip naar het Gardameer) en eindigde in Milaan. Vanuit Milaan vloog ik terug naar Duitsland.

Je kunt je route volledig aanpassen en gaan waar je wilt. Voor wie nog nooit in Italië is geweest, is deze route perfect om in twee weken alle belangrijke steden te zien.

Welke Interrail kaart koos je?

Ik had een beperkt budget, dus koos ik de Interrail Italië kaart. Hiermee kun je alleen binnen Italië reizen, wat goedkoper is. De prijzen zijn afhankelijk van je leeftijd en het aantal reisdagen. Reisdagen eindigen altijd om 23:59, en op die dag kun je onbeperkt treinen gebruiken. Voor hogesnelheids- en nachttreinen moet je een betaalde zitplaatsreservering maken. Controleer vooraf of je met regionale treinen kunt reizen om extra kosten te vermijden. Deze verbindingen zijn soms slechts enkele minuten langer.

Je kunt je treinkaartje eenvoudig via een app op je telefoon beheren en je reis toevoegen.

Mijn tip: Tot je 27ste val je nog onder de jongeren en is de pas goedkoper. Maak vooraf een plan hoeveel dagen je in elke stad wilt blijven om geen reisdagen te verspillen.

Heb je nog tips?

Mijn conclusie: Interrail is absoluut de moeite waard en ik zou het meteen weer doen. Het is voor mij de ideale combinatie van duurzaam en goedkoop reizen en volledige flexibiliteit. Ik vind het geweldig dat je routes en treinen kunt kiezen zoals je wilt en spontaan je plannen kunt wijzigen. 😊

Mijn tips:

Interrail aanbiedingen: wacht op een uitverkoop. Vroeg genoeg kijken levert vaak acties op die je kunt gebruiken.

Gratis wandeltour: Een gratis wandeltour door een nieuwe stad is geweldig om een goed overzicht te krijgen en de stad beter te verkennen. Vaak krijg je leuke verhalen en insider-tips.

Ontbijt: voor liefhebbers van zoet ontbijt, bezoek 's ochtends een lokaal Panificio voor heerlijke pistache-cornetti of andere lekkernijen. Koffie en gebak zijn er meestal erg goedkoop.

Pizza & pasta: de beste Spaghetti Cacio e Pepe at ik in Rome bij Cave Canem Trattoria. De allerbeste pizza at ik bij Il Pizzaiuolo in Florence.

Een juridisch probleem melden