[Translate to VAKANTIEPIRATEN.NL:] header image summer holidays beach hike thailandPin it

De beste zomervakantie aanbiedingen

Nog geen idee wat je in de zomervakantie gaat doen? Vier vakantie aan de Spaanse, Franse of Italiaanse kust, maak een uitje in Nederland of België, maak een reis door Europa of boek een vlucht en reis door Azië, Afrika, Australië of Amerika. Hieronder vind je de beste zomervakantie aanbiedingen van dit moment op een rijtje!

Boek je zomervakantie voordeliger

Bij VakantiePiraten selecteren we iedere dag de beste aanbiedingen, goedkoopste vliegtickets, all-inclusive hotels en tripjes dicht bij huis, alles zodat je zelf niet meer hoeft te zoeken. De Canarische Eilanden, Kreta, Rhodos, Ibiza, de Verenigde Staten en het Caribisch gebied en vele andere bestemmingen: je vindt het hier. Ook voor toffe stedentrip naar New York of Londen, of verre reizen naar topbestemmingen in Azië ben je bij ons aan het juiste adres. Waar gaat jouw volgende trip naartoe?

Nederlanders trekken en in de zomer graag op uit. Wat zijn hun favoriete bestemmingen? Uit onze cijfers blijkt dat de Balearen (Mallorca, Menorca en Ibiza), de Canarische Eilanden (Tenerife, Lanzarote en Gran Canaria) en Spanje (Costa del Sol, de Costa Brava en de Costa Blanca) erg geliefd zijn. Maar ook Duitsland, (Zuid) Frankrijk, de Griekse Eilanden (Kreta, Rhodos en Kos) en Italië worden veel geboekt. Verre bestemmingen zoals Aruba, Kaapverdië, Curaçao, Mexico, Cuba en de Dominicaanse Republiek zijn ook steeds meer in trek.

Zomervakantie en bouwvak 2020

De zomervakantie is voor velen een periode om naar uit te kijken. Lekker op reis met je partner, gezin of vrienden en even de accu opladen. Voor de meesten valt de reis die ze in de zomer maken gelijk met schoolvakanties en/of de bouwvak. Die laatste wordt ook wel bouwvakvakantie of bouwverlof (in België) genoemd en verwijst naar het hoogseizoen waarin de meeste (bouw)bedrijven hun deuren sluiten. 

Wanneer jij precies vrij hebt, hangt af van de regio waar je woont. Ook goed om te weten is dat de verlofperiode - zo'n 3 weken - niet centraal is vastgelegd. Er wordt wel een advies afgegeven door de vereniging van bouwbedrijven. Hierdoor kunnen de bedrijven collectief sluiten om hun medewerkers op vakantie te sturen. In Nederland zijn de adviesdata voor de bouwvak vakantie 2020 als volgt:

  • Regio Noord: 18 juli t/m 8 augustus
  • Regio Midden: 1 augustus t/m 22 augustus
  • Regio Zuid: 25 juli t/m 15 augustus

Woon je in het noorden van het land, dan kun je dus een weekje eerder je vakantie plannen dan als je in het zuiden van het land woont. De bouwvak voor regio Midden is nog iets later. In België valt het bouwverlof in de periode tussen 1 juli en 31 augustus. In regio Brussel is dat 6 t/m 31 juli, terwijl Antwerpen 13 t/m 31 juli hanteert. In deze periode betaal je relatief veel voor je vakantie, of je nu gaat kamperen in Frankrijk, een all inclusive naar Turkije boekt of kiest voor een verre reis naar Azië of Noord-Amerika.

Mijd de bouwvak voor een goedkopere vakantie

Hoef je geen rekening te houden met de schoolvakanties of de bouwvak 2020, dan raden we je aan om je zomervakantie in de weken ervoor (juni) of erna (september) te boeken. De besparing kan dan oplopen tot enkele honderden euro’s per persoon. Ga je voor het laagseizoen in plaats van het hoogseizoen, dan hou je veel geld over en kun je misschien nog wel vaker op vakantie!

Populaire reisbestemmingen voor september zijn onder meer Zuidoost-Azië (bijvoorbeeld Indonesië of Thailand), de zuidelijke landen van Europa (Spanje, Portugal en Griekenland) en Afrika (van Egypte tot Zuid-Afrika). Hier is het ook aan het einde van onze zomer en het begin van de herfst nog lekker weer en liggen de prijzen voor hotels stukken lager.