Pin it

BLACK FRIDAY DEALS

Vind hier de beste Black Friday vakantie deals tijdens HET kortingsfestijn van 2019!

Installeer onze app en krijg alle deals direct op je telefoon!


Abonneer je nu op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle exclusieve Black Friday Deals!

Als je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief ontvang je regelmatig onze beste vakantiedeals en nuttige reisinformatie. Je kunt je natuurlijk ook altijd afmelden voor onze nieuwsbrief. Meer informatie vind je in onze privacyverklaring.


Black Friday 2019: exclusieve vakantie aanbiedingen & reisdeals

Het is het weer zover! De beste tijd van het jaar om aankopen te doen EN vakanties te boeken komt snel dichterbij, Black Friday valt dit jaar op 29 november en Cyber Monday op 1 december. Dit beroemde en beruchte kortingsfestijn valt dit jaar later in de maand, wat voor jou natuurlijk heel goed uitkomt, want als het goed is heb je dan al je loon (of lening) op je rekening staan. Komt dat even goed uit voor onze Piraten Week vol geweldige aanbiedingen, kortingen en bijzondere reisjes.

Black Friday & Cyber Monday staan vooral bekend om de vele kleding deals en tech aanbiedingen, maar dat is lang nog niet alles! Rond deze tijd is het ook zeker de moeite waard om naar alle vakantie aanbiedingen te kijken! Want wie wil er nou niet op vakantie, stedentrip of rondreis met een fixe korting! VakantiePiraten houdt je op de hoogte van de nieuwste en beste reis- en vakantie-aanbiedingen! 

Wat is Black Friday?

Black Friday is DE ultieme feestdag voor shopaholics met speciale kortingen en aanbiedingen bij heel veel winkels en onlineshops. Black Friday betekent het begin van het kerstshop seizoen en steeds meer winkels een aanbieders doen mee aan deze kortingsactie.

Op de maandag na Black Friday, ook wel Cyber Monday, vind je talloze aanbiedingen op het gebied van electronica. Maar het gaat tijdens deze kortingsdagen niet alleen om kleding en smartphones, ook leuke reisjes, tripjes en complete vakanties zijn in deze periode vaak bijzonder laag geprijsd! 

Wanneer is Black Friday?

Black Friday valt ieder jaar op de vrijdag na Thanksgiving in de Verenigde Staten (het is van oorsprong dus ook een Amerikaans initiatief). Thanksgiving wordt in de VS gevierd op de laatste donderdag van november, dus Black Friday is altijd op de laatste vrijdag van november en dit jaar is dat 29 november. Hieronder vind je de precieze datum voor Black Friday voor de komende jaren:

  • 2019: 29 november 
  • 2020: 27 november
  • 2021: 26 november
  • 2022: 25 november

Hoe is Black Friday begonnen?

Dit kortingsfestijn en winkelgekte is oorspronkelijk begonnnen in de Verenigde Staten in de jaren 30, hoewel de officiële naam pas sinds de jaren 60 wordt gebruikt. Veel mensen gebruiken deze dag om een lekker lang weekend te hebben tussen Thanksgiving en het weekend om zo nog wat extra tijd met de familie door te brengen. De populariteit van Black Friday komt waarschijnlijk door alle winkels die gebruik maakten van deze "extra" feestdag vlakvoor het kerstshop seizoen. 

In Nederland en België werd Black Friday pas vanaf 2015 echt een begrip. En sinds dien is het aantal transacties op deze dag flink gestegen! Elk jaar doen er meer winkels en online shops mee met deze populaire kortingscampagne.

Onze piratentip: als je opzoek bent naar een goedkope vakantie is Black Friday de perfecte gelegenheid om fikse kortingen te scoren! De maand november is DE tijd om die leuke stedentrip nu eindelijk een keer te boeken! Maar ook wintersportvakanties en deals voor in de kerstvakantie worden tijdens Black Friday voor scherpe prijzen aangeboden!