Fly_and_Drive_Sonnenuntergang_Auto_Urlaub_Reise_Angebot_guenstig-Pin it

De beste Fly & Drive vakanties

Een Fly & Drive vakantie is een reis waarbij de vluchten en een huurauto zijn inbegrepen. Je vliegt naar een verre bestemming zoals de VS of Canada, waar je vervolgens op de luchthaven je auto kunt oppikken. Vervolgens kan je roadtrip beginnen! Fly & Drive’s zijn de laatste jaren flink in populariteit toegenomen. Het is een voordelige en flexibele manier om je reisbestemming te ontdekken. Let wel goed op wat bij je reis is inbegrepen, want soms moet je bijvoorbeeld de hotels tijdens je vakantie er apart bij boeken. Als gezegd biedt dat wel de flexibiliteit om in je eigen tempo een route naar wens uit te stippelen. Zie je zo’n ontdekkingsreis ook wel zitten? Check dan hieronder de beste Fly & Drive aanbiedingen van dit moment!

Verschillende soorten Fly & Drives

Globaal gezien zijn er twee verschillende soorten Fly & Drive vakanties. De eerste variant is de voordeligste, waarbij alleen de vluchten en huurauto zijn inbegrepen. Je bepaalt daarbij zelf je reisroute en kunt onderweg (spontaan) je overnachtingen boeken. Wil je ergens langer of korter blijven? Geen probleem, de keuze is aan jou! Heb je je vakantie liever wat meer gepland, ga dan voor een Fly & Drive reis waarbij de hotels en overnachtingen geregeld zijn. Van de aanbieder van de reis krijg je vooraf het reisschema, zodat je precies weet hoe je moet rijden en wanneer je ergens moet zijn. Je hoeft dan tijdens je reis niet meer te zoeken naar een hotel dat kamers vrij heeft, wat een hoop stress kan schelen. In het hoogseizoen is de kans immers groot dat veel hotels volgeboekt zijn, en wilt natuurlijk voorkomen dat je een nachtje in je auto moet slapen.

Goede Fly & Drive bestemmingen

Hoewel je in vrijwel elk vakantieland aan een huurauto kunt komen, leent niet elke bestemming zich voor een Fly & Drive vakantie. Let er bij het boeken van je reis op dat het land een goede infrastructuur heeft, zodat je je met de auto gemakkelijk kunt verplaatsen. Goede opties voor een Fly & Drive zijn onder meer de VS, Canada, Zuid-Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en de meeste landen in Europa. Een bestemming die ook prima met de auto is te ontdekken, is Jordanië. Tevens is Mexico een aanrader voor het maken van een roadtrip. De afstanden in dit land zijn groot, maar dankzij goede snelwegen kun je toch relatief snel reizen. Check voor het boeken van je vakantie het reisadvies van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken om te zien of er gebieden zijn waar je beter niet naartoe kunt rijden. 

Let hierop bij het boeken van een Fly & Drive

Als gezegd is het belangrijk om vóór het boeken van je reis te controleren wat er allemaal is inbegrepen. De goedkoopste Fly & Drives hebben bijvoorbeeld alleen een vlucht en auto. Sluit zeker een aparte verzekering af voor de huurauto, zodat je je over eventuele schade of diefstal geen zorgen hoeft te maken. Ga daarnaast na of een tweede bestuurder is toegestaan en of er een limiet is voor het aantal kilometers dat je mag rijden. Controleer bij het ophalen van de auto alle kleine lettertjes van de huurovereenkomst. Check ook of je schade aan de auto ziet. Maak foto’s en een video als bewijs voor al aanwezige schade, zodat je hier niet achteraf voor hoeft op te draaien.