Wellness-trips-sauna-smoothiePin it

Wellness trips - inspiratie voor een ontspannen break

Ook toe aan een heerlijk ontspannende wellness trip? Dat is niet zo gek! Zweten in sauna's, poedelen in warmwaterbaden en een ontspannen massage maken een wereld van verschil. Door jezelf een keer in de watten te leggen, kom je heerlijk tot rust en laad je je accu op. Hieronder vind je de beste wellness aanbiedingen van dit moment, zowel ver weg als verrassend dichtbij huis!


Wellness dichtbij huis

Goed nieuws voor wie het vliegtuig graag overslaat: in Europa zijn tal van wellness oorden te vinden. Zo is er het Belgische Spa, het Duitse Baden Baden en het Britse Bath. Ook iets verder weg, in Hongarije, is de wellness cultuur al decennia lang springlevend. In de hoofdstad Boedapest vind je bijvoorbeeld warmwaterbronnen en prachtige badhuizen, zoals het ruim opgezette Széchenyi-bad en het chique Gellért-badhuis. Ook het beroemde Grottenbad van Miskolc-Tapolca staat bekend om de heilzame kwaliteiten. Dit thermaalbad heeft een positief effect op de luchtwegen. 

Scandinavië mag natuurlijk niet vergeten worden. Zo kun je in Helsinki zweten in karakteristieke Finse heteluchtsauna's. IJsland is rijk aan natuurlijke warmwaterbronnen, zoals de Blue Lagoon in Grindavik en de Secret Lagoon in Fludir.

Mindfulness tijdens een wellness retreat

Het is heerlijk om een aantal dagen in een wellness retreat te verblijven. Op zo'n serene plek ontsnap je de alledaagse hectiek en kom je even helemaal tot rust. In een retreat is het gecombineerde programma zorgvuldig samengesteld. Zo is er ruimte voor yoga, mindfulness, detox en begeleiding van speciaal getrainde coaches. 

Ook dieet-, gezondheids- en fitnessexperts zijn vaak onderdeel van het pakket. Het programma besteedt aandacht aan elk facet van lichaam en geest. Wellness retreats vind je overal ter wereld, zoals:

  • Duitsland: In een natuurlijke omgeving kun je ontspannen in een retreat house, midden in het bos.
  • Costa Rica: trek je terug in een surfkamp resort, waarbij dagelijkse yogalessen zijn inbegrepen.
  • Azië: Over het gehele continent vind je verschillende yoga retreats, ook voor een bescheiden budget.