Urlaub Dubai Skyline wüste FontainePin it

Op vakantie naar Dubai: geniet van de zon met ons aanbod

Adembenemende architectuur en de hoogste gebouwen ter wereld direct aan de oceaan, maar midden in een woestijn - dat is Dubai. Iedereen die van moderniteit en luxe houdt, moet deze stad van superlatieven hebben gezien. Bijna nergens anders kun je een indrukwekkendere skyline als deze zien. Vakantie in Dubai behoort niet voor niets tot de topbestemmingen, zowel voor strandvakanties als voor stedentrips. Dubai is niet alleen een miljoenenstad, maar zelfs een onafhankelijk emiraat in de Verenigde Arabische Emiraten aan de Arabische Golf. Als de zon ergens in de winter schijnt, dan is het aan de Arabische Golf in Dubai. Op deze pagina vind je de beste tips voor een onvergetelijke vakantie in Dubai!

De beste deals naar Dubai

Vluchten & vliegvelden

Dubai is een hub voor langeafstandsvluchten en wordt daarom bediend door talloze luchtvaartmaatschappijen van Nederlandse en Belgische luchthavens. De wereldberoemde luchtvaartmaatschappij Emirates heeft haar hoofdkantoor in Dubai. Met de Emirates-luchtvaartmaatschappij kun je meerdere keren per dag vanuit Amsterdam en Zaventem vertrekken naar Dubai. Ook vliegen Transavia en KLM rechstreeks naar Dubai vanuit Amsterdam. 

Vliegvelden in Dubai

Er zijn momenteel twee luchthavens in Dubai, een in het noorden en een in het zuiden:

Dubai International Airport (DXB)
De grotere hoofdluchthaven DXB ligt in het noorden van de stad en heeft drie terminals voor passagiersvliegtuigen. Terminal 3 is gereserveerd voor de luchtvaartmaatschappij Emirates en enkele vluchten van de zusterluchtvaartmaatschappij Flydubai. Flydubai vliegt normaal gesproken vanaf Terminal 2. De meeste andere internationale luchtvaartmaatschappijen vliegen vanaf Terminal 1. Terminal 1 en 3 van de luchthaven zijn verbonden met de Dubai Metro. Dubai International Airport staat bekend om de vele belastingvrije winkelmogelijkheden en luxe lounges.

Al Maktoum Airport - Dubai World Central (DWC)
De relatief nieuwe Al Maktoum Airport, ook bekend als Dubai World Central (DWC), ligt in het zuiden van de stad en is nog niet verbonden met de Dubai Metro, maar dit gaat binnenkort veranderen. Met de taxi, Uber of Careem is de luchthaven gemakkelijk bereikbaar vanuit de meer zuidelijke delen van de stad. Het is de bedoeling om de luchthaven in de komende jaren uit te breiden en verschillende luchtvaartmaatschappijen daarheen te verplaatsen.

Visum Regeling voor Dubai

Een identiteitskaart is niet genoeg voor je vakantie in Dubai. Nederlandse en Belgische burgers hebben een geldig biometrisch paspoort nodig om de Verenigde Arabische Emiraten binnen te komen. De reisdocumenten moeten ten minste zes maanden na de beoogde vertrekdatum geldig zijn.

Nederlandse en Belgische burgers kunnen het grondgebied van de Verenigde Arabische Emiraten binnenkomen zonder visum en daar verblijven voor toeristische, zakelijke (niet-tewerkstellende) of bezoekende doeleinden voor maximaal 90 dagen. Uiteraard krijg je wel een stempel in je paspoort. Een visum is alleen nodig na een verblijf van meer dan 90 dagen. Meer informatie is te vinden op de website van AllesOverDubai.

Pin it

Weersverwachting in Dubai

Tijdsverschil op vakantie: Dubai - Nederland/België


De tijdzone van Dubai wordt Golf Standard Time genoemd, wat overeenkomt met de GMT + 4-zone en maakt geen onderscheid tussen zomertijd en wintertijd. Daarom is het tijdsverschil met de Midden-Europese tijd afhankelijk van het seizoen, dus het is 2 of 3 uur later in Dubai dan in Nederland en België. 

Midden-Europese standaardtijd (wintertijd): +3 uur in Dubai
Midden-Europese zomertijd: +2 uur in Dubai

Valuta in Dubai


De nationale munteenheid in de Verenigde Arabische Emiraten is de Dirham (AED). De dirham is gebonden aan de Amerikaanse dollar tegen een vaste wisselkoers en accepteert vaak contant geld in Amerikaanse dollars. Contante betalingen in euro's worden meestal niet geaccepteerd, omdat de wisselkoers kan veranderen. Ondanks enkele schommelingen is de europrijs al enkele jaren ongeveer 1: 4, zodat 1 euro gelijk is aan ongeveer 4 dirhams. Het is echter het beste om de exacte wisselkoers te controleren voordat je op vakantie gaat naar Dubai. Kaartbetaling is gebruikelijk in Dubai en internationale creditcards worden meestal overal geaccepteerd. Geld opnemen en geld wisselen is in Dubai in bijna alle winkelcentra mogelijk.

Pin it

Weer en klimaat in Dubai


Het klimaat in Dubai wordt gekenmerkt door droogte en hitte. Het regent hier nauwelijks en in de zomermaanden is het geheel droog. Dit weer is niet geschikt voor iedereen aangezien het er erg warm kan worden. Alles in Dubai is echter voorzien van airconditioning en zoveel mogelijk bedekt. Je kunt Dubai dagenlang binnenblijven zonder je te vervelen. In de winkelcentra en clubs wordt in elk geval amusement verzorgd. In de winter daalt de temperatuur naar een comfortabeler niveau, waardoor buitenactiviteiten weer leuk worden.

Beste tijd om naar Dubai te reizen


Als je je afvraagt wanneer je je vakantie in Dubai doorbrengt, kun je alle informatie in onze klimaattabel vinden en de beste reistijd voor je kiezen. Houd er rekening mee dat hier de gemiddelde temperaturen worden weergegeven, dus het kunnen overdag vrij hoge temperaturen zijn. We raden aan om de zomermaanden te vermijden.

Klimatabelle DubaiPin it

Dubai is over het algemeen een ideale bestemming voor het koude seizoen. Het nadeel is natuurlijk dat het moeilijker is om goede prijzen te vinden, vooral in het hoogseizoen. De beste reistijd voor mooi weer en betaalbare prijzen is half oktober tot half november en begin februari tot half april.


Hoe lang moet een vakantie in Dubai duren?


De duur van je vakantie in Dubai is volledig afhankelijk van wat je daar plant. Dubai is ook geschikt voor een korte pauze van maximaal 3 tot 5 dagen, als je alleen bezienswaardigheden in gedachten hebt. Als je echter wilt chillen bij het zwembad of de stranden van Dubai wilt verkennen, moet je meer tijd plannen. Een tot twee weken zijn ideaal voor een echt ontspannen Dubai-vakantie inclusief zwemmen en cultuur.