Egypte vakantie kameel wildernis goedkope reizenPin it

Vakanties in Egypte: ervaar de historische cultuur en fijne stranden

Hebben jullie altijd al eens Egyptische oudheden willen bezichtigen, zoals de Luxortempel of de Piramiden van Gizeh? Dan zitten jullie met vakanties in Egypte op de ideale bestemming. Neem ook eens een kijkje in de kleurrijke onderwaterwereld van de Rode Zee, of geniet simpelweg van de altijd schijnende zon.

egypte_vakantie_hurghada_redsea
Pin it

Badplaatsen voor strandvakanties Egypte

Voor een vakantie onder de Egyptische zon zitten jullie goed aan de oostkust van Egypte. Hier liggen langs de Rode Zee badplaatsen als:

  1. Hurghada
  2. Marsa Alam
  3. El Gouna
  4. Sharm el-Sheikh

Egypte kent een hete zomer, waarbij het heerlijk vertoeven is op de uitgestrekte zandstranden van deze Egyptische badplaatsen. Neem bijvoorbeeld een verkoelende duik in het azuurblauwe water van de Rode Zee. In de winter is er echter ook sprake van een fijne temperatuur. Deze periode is daarom perfect om wandelingen op de stranden te maken, maar ook om de cultuur van het land te ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld piramides in de regio of een van de vele musea, zoals het Egyptisch Museum in Caïro. Hier bevinden zich onder andere de schatten van Toetanchamon en het 3200 jaar oude standbeeld van farao Ramses II. Ook kunnen jullie een kijkje nemen in het leven van de bedoeïenen door het maken van een trektocht door de Sinaï-woestijn.

Bezoek de Rode Zee tijdens vakanties in Egypte

Ontdek de adembenemende onderwaterwereld van de Rode Zee, een zee die rijk is aan koralen en tropische vissen. Er zijn vele duikorganisaties die jullie meenemen naar de mooiste duikspots, zoals de ruïnes van de gezonken stad Heraklion of de scheepswrakken van Abu Nuhas. Jullie kunnen ook snorkelen in het kristalheldere water en zo de indrukwekkende koralen, tropische vissen, schildpadden en vele andere waterdieren bewonderen. Op het water zijn er ook genoeg activiteiten te beleven. Door de vrijwel altijd aanwezige wind, golven en het aangename warme water in het kustgebied langs de Rode Zee, is Egypte een ideale bestemming voor wind- en kitesurfers.

Egypte vakantie: een groot openluchtmuseum

Hier vinden jullie een schat aan oude cultuur. Maak tijdens jullie vakanties in Egypte een reis door de Egyptische oudheid en bezoek indrukwekkende bezienswaardigheden als de Sinaï-woestijn, de Piramiden van Gizeh of de graven van de farao's in de Vallei der Koningen. Ook hebben jullie een fantastisch uitzicht op bezienswaardigheden als de Luxor tempel tijdens een boottocht over de rivier de Nijl. Ontdek bovendien de schoonheid van de woestijn tijdens een safari in een Jeep. Om een kijkje te nemen in het traditionele Egyptische leven, kunnen jullie voor weinig geld een bus pakken naar een van de souks, Arabische markten in de centrale delen van de Egyptische steden. Hier prijzen kooplieden hun handelswaar aan en kunnen jullie door af te dingen een mooie souvenir voor thuis kopen als aandenken aan de vakanties in Egypte.


Ontdek de beste deals voor uw Egypte vakantie