Nederland holland vakantie gunstig reizen aanbod boekPin it

De beste vakanties in Nederland

Tijdens een vakantie in Nederland kun je historische steden ontdekken, lekker relaxen aan zee of een weekend onthaasten in de natuur. Ga bijvoorbeeld een paar dagen naar Amsterdam en ontdek naast de cultuur ook veel gezellige kroegen, of verken een van de waddeneilanden om er echt even tussenuit te zijn. Hieronder vind je de beste Nederland vakantie aanbiedingen.

Amsterdam stedentrips Nederland holland vakantie gunstig reizen aanbod boek
Pin it

Leuke stedentrips in Nederland

In Nederland kun je in talloze steden een fijne vakantie hebben. Hoofdstad Amsterdam is een van de populairste bestemmingen. Geniet hier van een wandeling over de grachten en bewonder het schilderij de Nachtwacht van Rembrandt in het Rijksmuseum. Drink ook eens een lokaal biertje in een bruine kroeg, zoals bij Hoppe op het Spui.

Ook Maastricht in Limburg is een geweldige bestemming voor een vakantie. Naast de bijzondere monumenten, waaronder de Sint-Servaasbasiliek en de voormalige stadspoort de Helpoort, kun je hier bourgondisch genieten van lokale specialiteiten. Ook kun je kiezen voor onbekendere steden, zoals:

  • Haarlem: een historische provinciehoofdstad met musea van wereldklasse, zoals het Frans Hals Museum.
  • Nijmegen: ontdek de rijke historie in deze gezellig stad aan de rivier de Waal, waar je onder meer de Sint-Nicolaaskapel niet mag missen.
  • Den Haag: bewonder de paleizen en musea van deze statige stad. Bekijk het schilderij het Meisje met de parel in het Mauritshuis, of ga picknicken in het park de Paleistuin.
harlem stedentrips Nederland holland vakantie gunstig reizen aanbod boek
Pin it
nederland holland vakantie gunstig reizen aanbod boek
Pin it

Vakanties in Nederland aan zee

Je kunt tijdens je vakantie in Nederland ook heerlijk ontspannen aan zee. De lange kustlijn heeft veel gezellige badplaatsen, waar je niet alleen geniet van het strand, maar ook van de diverse restaurants en bars. Ga bijvoorbeeld naar de gezellige badplaats Zandvoort, waar je in de talloze strandtenten ook een avond heerlijk kunnen feesten.

Of kies voor een vakantie in Noordwijk aan Zee, dat bekendstaat om zijn fijne strand en interessante musea, zoals het Museum Engelandvaarders. Als je tijdens je strandvakantie ook graag een stad verkent, kun je het best naar Scheveningen gaan. Vanuit Scheveningen is het centrum van Den Haag, met zijn vele monumenten en goede restaurants, namelijk erg eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer.

Vakanties in Nederland in de natuur

Wil je tijdens een vakantie in Nederland juist helemaal tot rust komen, dan kun je natuurlijk voor natuur kiezen. Een populair natuurgebied om te verblijven is de Veluwe. Ontdek lopend of fietsend de bossen en heidevelden van Nationaal Park De Hoge Veluwe, dat bovendien het Kröller-Müller Museum met een grote collectie van schilderijen van Van Gogh herbergt.

Of ga naar Nationaal Park de Veluwezoom om edelherten en wilde zwijnen te spotten. Ook de Waddeneilanden zijn bij uitstek geschikt om te relaxen. Kies voor een vakantie op het autovrije Schiermonnikoog of ga een weekendje weg naar Texel. Je kunt hier urenlange wandelingen over het strand en door de duinen maken, of zomers op een leeg strand genieten van het lekkere weer.

strand Nederland holland vakantie gunstig reizen aanbod boek
Pin it