Andere
Aangepast reisadvies naar meerdere bestemmingen
Delen
Vrouw op een boot bij het beroemde strand met schip wrak van Zakynthos
  • Home
  • Andere
  • Aangepast reisadvies naar meerdere bestemmingen

Laatste update: aangepast reisadvies voor de Canarische Eilanden, Malta, Madeira, Zakynthos en Corfu

Ahoy Piraat!

Natuurlijk zijn het lastige tijden om te reizen, maar we hebben goed nieuws! Zoals jullie als echte reispiraten weten, vervalt per 15 mei het negatief reisadvies voor reizen. Per land wordt bekeken of het land op oranje blijft staan, naar geel of misschien zelfs groen gaat!

Zodra we meer weten, hoor je het van ons! Er zijn voor vandaag weer versoepelingen voor de vakanties naar de Canarische Eilanden, Madeira, Malta, Corfu en Zakynthos ingegaan. Het negatief reisadvies is nog niet officieel verdwenen, want dat volgt morgen pas.

Deze eilanden is aan het lijstje toegevoegd van de Balearen (Mallorca, Ibiza en Menorca), Portugal (m.u.v. Madeira), Finland, IJsland en de Griekse eilanden (m.u.v. Kreta,). Dit lijstje is op 8 mei ingegaan, maar vanaf vandaag zijn meerdere bestemmingen hieraan toegevoegd.

Wat er morgen gaat gebeuren weten we nog niet precies, maar waarschijnlijk zal het negatief reisadvies voor deze bestemmingen vervallen.

Spanje, Frankrijk en Griekenland hadden al een plan opgesteld om toeristen weer toe te laten en dit is een nieuwe stap naar een heerlijke zomer!

Hieronder staat een compleet overzicht 👇🏻

Details

🇪🇸 Ibiza, Mallorca en Menorca (Balearen)

Je hoeft vanaf 8 mei niet meer in quarantaine wanneer je aankomt in Nederland vanuit deze eilanden. Ook geldt er geen testverplichting meer voor een terugkeer vanaf Mallorca, Ibiza en Menorca. Deze maatregelen gelden nog wel voor de rest van Spanje. Je hebt nog wel een negatieve PCR-test nodig om naar Spanje te gaan (inclusief deze eilanden). Deze test is namelijk verplicht voor reizigers uit Nederland.

🇪🇸 De Canarische Eilanden

Je hoeft vanaf vandaag (14 mei) niet meer in quarantaine wanneer je aankomt in Nederland vanuit deze eilanden. Ook geldt er geen testverplichting meer voor een terugkeer vanaf de eilanden. Deze maatregelen gelden nog wel voor de rest van Spanje.

Je hebt nog wel een negatieve PCR-test nodig om naar Spanje te gaan (inclusief deze eilanden). Deze test is namelijk verplicht voor reizigers uit Nederland naar Spanje.

🇬🇷 De Griekse eilanden (m.u.v. Kreta)

Na een verblijf op de Noord- en Zuid-Egeïsche eilanden hoef je vanaf 8 mei niet meer in thuisquarantaine in Nederland. Ook is er voor deze eilanden testverplichting meer. Dit betreft eilanden zoals Kos, Rhodos, Samos en Mykonos.

Vanaf 14 mei geldt dit ook voor de Ionische eilanden Zakynthos en Corfu. Ook dan kan je zonder test terug naar Nederland en hoef je niet meer in thuisquarantaine.

Let op: voor het vasteland van Griekenland en voor Kreta geldt dit nog wel!

Je hebt nog wel een negatieve PCR-test nodig om naar Griekenland te gaan (inclusief deze eilanden). Deze test is namelijk verplicht voor reizigers uit Nederland.

🇫🇮 Finland

Je hoeft na een reis in Finland niet meer in thuisquarantaine in Nederland. Ook hoef je geen test meer te laten zijn na een verblijf in dit land. Andersom zijn de Finnen nog wel wat strenger. Alleen noodzakelijk reizen wordt vanuit Nederland toegelaten en er geldt een strikte thuisquarantaine bij aankomst in Finland voor een periode van 14 dagen. Je moet ook een PCR test overbruggen, maar dit kan ook worden gedaan op het vliegveld. Je kunt na 3 dagen een nieuwe test doen en daardoor je quarantaine beëindigen.

🇵🇹 Vasteland van Portugal, Madeira en de Azoren

Vanaf 8 mei heb je geen quarantaineverplichting meer voor het vasteland van Portugal en de Azoren. Negatieve testen vanuit Portugal naar Nederland hoefde al niet meer. Vanaf 14 mei geldt dit ook niet meer voor Madeira.

Let op: Er geldt nog wel een thuisquarantaine van 14 dagen voor het vasteland van Portugal vanuit Nederland. Er gelden andere maatregelen op Madeira en de Azoren.

🇲🇹 Malta

Vanaf 15 mei hoef je bij terugkomst vanuit Malta niet meer te voldoen aan een testverplichting. Na een verblijf op Malta hoeft u vanaf 15 mei ook niet meer in quarantaine in Nederland.

Bij aankomst in Malta moet je een negatieve PCR-test kunnen laten zien, van maximaal 72 uur oud bij aankomst. Of je moet getest worden op het vliegveld. Bij weigeren hiervan moet je 14 dagen in quarantaine.

🇮🇸 IJsland

Als u vanuit IJsland terug naar Nederland reist hoef je niet in (thuis)quarantaine. Ook hoef je geen negatieve PCR-test te laten zien. Mensen die volledig gevaccineerd zijn of kunnen aantonen dat ze besmet zijn geweest met Covid, kunnen nog wel naar IJsland reizen. Echter is IJsland tot en met 31 mei gesloten voor toerisme.

Nog steeds een negatief reisadvies maar dit gaat veranderen vanaf 15 mei

Europa blijft zeker tot en met 15 mei op een oranje reisadvies staan. Dat betekent dat het advies blijft: alleen noodzakelijke reizen. Dit zou weleens kunnen betekenen dat het reisadvies naar deze gebieden per 15 mei wordt aangepast, maar niks is zeker. Daarover hoor je morgen meer!

Het feit is dat voor deze gebieden de thuisquarantaine en testverplichting is opgeheven voor terugkomst naar Nederland en dat is de eerste stap richting normaal reizen! En hopelijk volgen er snel meer mooie stappen voor een geweldige zomer!

Tags

ZomerCorona