Andere
We mogen weer op reis!
Delen
Clothing, Europe, Greece

Eindelijk! Negatief reisadvies vervalt naar o.a. Zakynthos, Ibiza en veel meer! Check hier het overzicht!

Ahoy Piraat!

Dit is de dag waarop we maanden hebben gewacht! Het slot gaat er vanaf en we gaan weer los! Want vakantiemannen en vrouwen, piraten en treasurehunters, we kunnen weer op vakantie!

Vandaag vervalt het algemeen negatief reisadvies. Dit betekent dat bepaalde bestemmingen naar geel, of slechts groen gaan.

Gisteren gaven we al aan dat je naar veel bestemmingen niet meer in thuisquarantaine hoeft, of op de terugweg naar Nederland een negatieve PCR-test moet afleggen. Hier vind je dat overzicht!

Spanje, Frankrijk en Griekenland hadden al een plan opgesteld om toeristen weer toe te laten en dit is een nieuwe stap naar een heerlijke zomer!

Maar nu gaan ook daadwerkelijk bestemmingen op geel. Hieronder staat een compleet overzicht welke bestemmingen naar geel gaan👇🏻

Details

🇪🇸 Ibiza, Mallorca en Menorca (Balearen)

Kleurcode 💛

Test: PCR-test, maximaal 72 uur oud voor aankomst.

Let op: voor het vasteland van Spanje geldt nog wel een negatief reisadvies!

Je hoeft vanaf 8 mei niet meer in quarantaine wanneer je aankomt in Nederland vanuit deze eilanden. Ook geldt er geen testverplichting meer voor een terugkeer vanaf Mallorca, Ibiza en Menorca. Nu kan je ook weer op vakantie, nu voor deze eilanden het negatief reisadvies vervalt.

Je zult nog wel een negatieve PCR-test kunnen overbruggen bij aankomst in Spanje en dit geldt ook voor de Balearen.

🇪🇸 De Canarische Eilanden

Kleurcode 💛

Test: PCR-test, maximaal 72 uur oud voor aankomst.

Vanaf 14 mei hoefde je al niet meer in quarantaine wanneer je aankomt in Nederland vanuit deze eilanden. Ook geldt er geen testverplichting meer voor een terugkeer vanaf de eilanden. Deze maatregelen gelden nog wel voor de rest van Spanje.

Je hebt nog wel een negatieve PCR-test nodig om naar Spanje te gaan (inclusief deze eilanden). Deze test is namelijk verplicht voor reizigers uit Nederland naar Spanje.

🇦🇼 Aruba

Kleurcode 💛

Test: PCR-test, maximaal 72 uur voor vertrek.

Vanaf 15 mei is er geen negatief reisadvies. Bij terugkeer vanaf Aruba in Nederland hoef je niet meer in thuisquarantaine en geen negatieve test te laten zien.

Als je naar Aruba wilt afreizen, moet je online een gezondheidsverklaring invullen en een immigratiekaart. Ook moet je een negatief PCR-testresultaat hieraan toevoegen van maximaal 72 uur voor vertrek.

😎 Bonaire

Kleurcode 💛 (vanaf 19 mei)

Test: PCR-test, maximaal 24 uur oud voor vertrek of 72 uur oud voor vertrek en een sneltest van maximaal 24 uur oud

Vanaf 19 mei vervalt het negatief reisadvies voor Bonaire. Dit houdt in dat je weer naar ons paradijselijk eiland kunt afreizen! Het eiland wordt niet meer als hoogrisicogebied beschouwd.

Je hebt nog wel een negatieve PCR-test nodig die maximaal 72 uur oud is bij aankomst op Bonaire én in het bezit zijn van een negatieve sneltest van maximaal 24 uur oud bij vertrek

🇨🇼 Curaçao

Kleurcode 💛

Test: PCR-test, maximaal 72 uur oud voor vertrek en max. 48 uur voor vertrek naar Curaçao een afspraak maken voor een antigeentest op de 3e dag na aankomst op Curaçao.

Vanaf 15 mei is er geen negatief reisadvies. Bij terugkeer vanaf Curaçao in Nederland hoef je niet meer in thuisquarantaine en geen negatieve test te laten zien.

Als je naar Curaçao wilt reizen moet je een Public Health Passenger Locator Card en immigratiekaart invullen. Bovendien moet je een PCR-test, maximaal 72 uur voor vertrek en max. 48 uur voor vertrek naar Curaçao een afspraak maken voor een antigeentest op de 3e dag na aankomst op Curaçao.

🍹 Saba, Sint-Maarten & Sint Eustatius

Kleurcode 💛 voor Sint-Maarten

Kleurcode 💚 voor Saba & Sint Eustatius

Test voor Sint-Maarten: PCR-test, maximaal 72 uur voor vertrek + toestemming vragen

Test voor Saba: PCR-test, maximaal 72 uur voor aankomst + 5 dagen quarantaine en op dag 5 moet er een test worden gedaan.

Test voor Sint Eustatius: PCR-test, maximaal 72 uur voor aankomst + 10 dagen quaraintaine. Dit hoeft allemaal niet als je gevaccineerd bent.

Je hoeft voor de drie eilanden terug geen test meer af te leggen wanneer je weer naar Nederland gaat. Je hoeft ook niet meer in thuisquarantaine.

🇬🇷 De Griekse eilanden (m.u.v. Kreta)

Kleurcode 💛

Let op: voor het vasteland van Griekenland en voor Kreta geldt nog wel een negatief reisadvies!

Test: PCR-test, maximaal 72 uur oud voor aankomst

Na een verblijf op de Noord- en Zuid-Egeïsche eilanden hoef je vanaf 8 mei niet meer in thuisquarantaine in Nederland. Ook is er voor deze eilanden testverplichting meer. Dit betreft eilanden zoals Kos, Rhodos, Samos en Mykonos. Vanaf 14 mei geldt dit ook voor de Ionische eilanden o.a. Zakynthos en Corfu. Ook dan kan je zonder test terug naar Nederland en hoef je niet meer in thuisquarantaine.

Je hebt nog wel een negatieve PCR-test nodig om naar Griekenland te gaan (inclusief deze eilanden). Deze test is namelijk verplicht voor reizigers uit Nederland. Bovendien moet je max. 24 uur voor vertrek een Passenger Locator Form (PLF) invullen.

🇫🇮 Finland

Kleurcode 💛

Let op: alleen noodzakelijk verkeer wordt toegelaten

Je hoeft na een reis in Finland niet meer in thuisquarantaine in Nederland. Ook hoef je geen test meer te laten zijn na een verblijf in dit land. Andersom zijn de Finnen nog wel wat strenger.

Alleen noodzakelijk reizen wordt vanuit Nederland toegelaten en er geldt een strikte thuisquarantaine bij aankomst in Finland voor een periode van 14 dagen. Je moet ook een PCR test overbruggen, maar dit kan ook worden gedaan op het vliegveld. Je kunt na 3 dagen een nieuwe test doen en daardoor je quarantaine beëindigen.

🇵🇹 Vasteland van Portugal, Madeira en de Azoren

Kleurcode 💛

Test voor Portugal: PCR-test, maximaal 72 uur oud voor vertrek.

Test voor Madeira & Azoren: PCR-test, maximaal 72 uur oud voor aankomst. Voor Madeira: je mag ook een test doen op het vliegveld. Dan moet je wel de uitslag in quarantaine afwachten.

Let op: Er geldt nog wel een thuisquarantaine van 14 dagen voor het vasteland van Portugal vanuit Nederland. Er gelden andere maatregelen op Madeira en de Azoren.

Vanaf 8 mei heb je geen quarantaineverplichting meer voor het vasteland van Portugal en de Azoren. Negatieve testen vanuit Portugal naar Nederland hoefde al niet meer. Vanaf 14 mei geldt dit ook niet meer voor Madeira.

🇲🇹 Malta

Kleurcode 💛

Test voor Malta: PCR-test, maximaal 72 uur oud voor aankomst.

Vanaf 15 mei hoef je bij terugkomst vanuit Malta niet meer te voldoen aan een testverplichting. Na een verblijf op Malta hoeft u vanaf 15 mei ook niet meer in quarantaine in Nederland.

Bij aankomst in Malta moet je een negatieve PCR-test kunnen laten zien, van maximaal 72 uur oud bij aankomst. Of je moet getest worden op het vliegveld. Bij weigeren hiervan moet je 14 dagen in quarantaine.

🇮🇸 IJsland

Kleurcode 🧡

Als u vanuit IJsland terug naar Nederland reist hoef je niet in (thuis)quarantaine. Ook hoef je geen negatieve PCR-test te laten zien. Mensen die volledig gevaccineerd zijn of kunnen aantonen dat ze besmet zijn geweest met Covid, kunnen nog wel naar IJsland reizen. Echter is IJsland tot en met 31 mei gesloten voor toerisme.

🇮🇪 Ierland

Kleurcode 💛

Test voor Malta: PCR-test, maximaal 72 uur oud voor aankomst.

Vanaf 15 mei hoef je bij terugkomst vanuit Ierland niet meer te voldoen aan een testverplichting. Na een verblijf op Ierland hoeft u vanaf 15 mei ook niet meer in quarantaine in Nederland.

Bij aankomst in Ierland moet je een negatieve PCR-test kunnen laten zien, van maximaal 72 uur oud bij aankomst. Bovendien moet je als reiziger uit Nederland bij aankomst in Ierland voor een periode van 14 dagen in quarantaine.Dit kan tot 5 dagen verkort worden door na aankomst in Ierland een schriftelijke bevestiging van een negatieve PCR-uitslag ontvangt.

🇹🇭 Thailand

Kleurcode 💛

Je komt niet zomaar Thailand in. Toeristische vakanties zijn op het moment niet mogelijk. Je hebt een officiële Certificate of Entry (COE) nodig om binnen te gaan. Alle reizigers zijn verplicht 14 dagen in quarantaine in speciale quarantaine hotels.

🇷🇼 Rwanda

Kleurcode 💛

Test: PCR-test, maximaal 72 uur oud voor vertrek Je moet een Passenger Locator Form max. 48 uur voor aankomst invullen.

Alle reizigers worden bij aankomst in Rwanda nogmaals getest. De reiziger moet de uitslag van deze test afwachten in een door de lokale overheid aangewezen hotel, dat op eigen kosten zijn.

Tags

ZomerCorona