VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

Piraten Week: De Beste Black Friday Deals 2024

Ahoy Piraat!

Eind november is het weer zo ver, de feestdag voor alle koopjesjagers staat voor de deur! In 2024 vindt Black Friday plaats op 29 november, gevolgd door Cyber ​​Monday op 02 december. Maar echte piraten willen niet alleen geld besparen op technologie, kleding, etc., maar willen ook vertrekken naar hun volgende vakantie!

Fijn dat we je dit jaar tijdens onze Piratenweek weer allerlei Black Friday-reisdeals aanbieden. Blijf ons volgen om te zien wat we uit onze schatkist zullen toveren!

DE PIRATENWEEK IS HIER!

Kijk uit naar exclusieve aanbiedingen van onze partners! Elke dag nieuw - en alleen bij Vakantiepiraten!

Alle Black Friday deals handig op je smartphone

Download de Vakantie Piraten app en mis geen enkele van onze nieuwe aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Door je aan te melden voor onze nieuwsbrief ontvang je regelmatig onze beste vakantiedeals en nuttige reisinformatie.

Door toestemming te geven, accepteer je ook in overeenstemming met Art. 49 par. 1 lit een AVG dat je gegevens in de VS kunnen worden verwerkt. Je kan je op elk moment uitschrijven voor onze nieuwsbrief. Meer informatie is te vinden in ons privacybeleid.

Wat is Black Friday?

Black Friday is een dag die puur in het teken staat van shoppen. Op deze dag vind je dan tal van promoties en speciale kortingen. De dag is natuurlijk overgewaaid uit de Verenigde Staten en is traditiegetrouw op de vrijdag na Thanksgiving, dat altijd op een donderdag in november plaatsvindt. Zodra Thanksgiving is afgelopen, is het tijd om kerstinkopen te doen en dat gaat samen met geweldige aanbiedingen. Niet alleen in de fysieke winkels, maar ook online vind je onverslaanbare aanbiedingen. Wij zoeken dan naar specifieke reisaanbiedingen, zodat jij zo voordelig mogelijk op reis kunt gaan. We willen namelijk niet dat jij te veel gaat betalen.

Wanneer is Black Friday?

Black Friday begint elk jaar op de vrijdag die plaatsvindt op de dag na de Amerikaanse Thanksgiving-vakantie. Dit is altijd op de laatste donderdag van november, het startschot valt dus altijd op de laatste vrijdag van november.

Hier vind je de exacte dagen voor de volgende Black Fridays de komende jaren:

  • 2024: 29 november

  • 2025: 28 november

  • 2026: 27 november

Hoe is Black Friday ontstaan?

De winkelgekte vond voor het eerst plaats in de Verenigde Staten in de jaren dertig. Een officiële naam bestaat echter pas sinds de jaren zestig. Veel mensen gebruiken de dag na Thanksgiving en nemen zelfs een vrije dag op om te kunnen winkelen. Zo starten ze een traditioneel familieweekend in de aanloop naar Kerstmis. De economie heeft van deze dag en deze week geprofiteerd en markeert het begin van de kerstactiviteiten en verwacht elk jaar hoge verkopen.

In Nederland heeft deze koopdag pas sinds 2013 aan populariteit gewonnen en breidt deze zich vooral uit naar de online detailhandel, waaronder de reisindustrie.

Wat is Cyber Monday?

Cyber Monday is een naamsaanduiding voor de maandag na Thanksgiving in de Verenigde Staten. Deze dag wordt gebruikt om mensen aan te moedigen online te winkelen door extra kortingen te geven. De term werd bedacht door Ellen Davis van de National Retail Federation en Scott Silverman in 2005 en is net als Black Friday een van de drukste dagen van het jaar om online te winkelen. In Nederland is deze term voor het eerst gebruikt sinds 2012.

In 2024 vindt Cyber Monday plaats op maandag 02 december.