rom_staedtereise_urlaub_guenstigPin it

De beste Rome vakantie aanbiedingen

Rome, de hoofdstad van Italië is een van de meest geliefde steden onder reizigers om te bezoeken als citytrip. De rijke geschiedenis dankzij de Romeinse tijd maakt de stad een historische parel. Hieronder vind je de beste aanbiedingen voor een stedentrip naar Rome. Wanneer vertrek jij?

Wat te doen in Rome

In Rome kijkt iedereen zijn ogen uit, en het is lastig om er genoeg van te krijgen. Naast de prachtige en veelzijdige architectuur, geniet je uiteraard ook in Rome van heerlijk Italiaans ijsje of espresso. Rome telt zo'n 3 miljoen inwoners en is daarmee de grootste stad van Italië. Dwars door de stad stroomt de rivier de Tiber. Verder breng je bij de eerste keer Rome uiteraard een bezoekje aan Vaticaanstad, de stad waar de paus is gezeteld. Rome is gebouwd op zeven heuvels: De Palatijn, Travertijn, Aventijn, Capitolijn, Caelius, Esquilijn en de Viminaal.

Bezienswaardigheden

Naast ontelbare kerken, musea, authentieke winkelstraten en pleinen heb je natuurlijk de bekende gebouwen in Rome. We gaan het rijtje af met de gebouwen die je absoluut gezien moet hebben tijdens je eerste stadsbezoek aan Rome.

Het Colosseum

Natuurlijk breng je in Rome een bezoek aan het bekende Amfitheater. Het Colosseum is eigenlijk niets minder dan een populairdere naam voor het iconische gebouw. In het theater werden allerlei sporten en spelen bewonderd in het verleden. Denk aan dierengevechten, nagespeelde zeeslagen en natuurlijk gladiatoren spelen. Benieuwd waarom het Colosseum nog maar half overeind staat? Dit komt doordat verschillende pausen in de loop der jaren het marmer van het Colosseum gebruikten voor de verwerking van andere gebouwen die zij weer lieten bouwen.

Het Pantheon

Gebouwd in de tweede eeuw na Christus is het Pantheon weer een klassiek gebouw; het was vroeger een tempel voor meerdere Goden. Hier is dan ook de (Griekse naam) uit afgeleid. Het meest bijzondere aan het Pantheon is uiteraard de beroemde koepel, met de bijbehorende oculus; een gat in het midden waardoor het daglicht binnenkomt. Op het moment van bouwen was het de grootste koepel ter wereld! Voor de ingang staat de de bekende Pantheonfontein.

De Trevifontein

Bij elke fontein zou het geluk brengen om een muntje over je schouder te gooien in het water van de fontein. Je komt zeker terug naar Rome als je dit bij de Trevifontein doet! De Trevifontein is de meest populaire fontein in Rome en ook de grootste. De Trevifontein is ontworpen door Bernini. Het thema van de Trevifontein is water! Dit is terug te zien in Neptunus, de God van de zee en de decoraties in de vorm van dieren als salamanders.