Pin it

De beste Bonaire vakanties

Bonaire, het zonnige eiland in de Caribische zee is de ideale bestemming als je lekker wil relaxen op het strand of wil duiken om de onderzee wereld te ontdekken. Dankzij de prachtige koraalriffen en de veelzijdigheid aan vissen of schildpadden kunnen duikliefhebbers zich hier helemaal uitleven! Maar ook wanneer je op zoek bent naar heerlijk eten en gezelligheid ben je hier op de juiste plek, bijvoorbeeld in de leuke hoofdstad Kralendijk. Bekijk hieronder de beste aanbiedingen voor jouw perfecte Bonaire vakantie.

Beste snorkel- of duik spots op Bonaire

Vanwege de prachtige koraalriffen en kraakheldere water is Bonaire dé plek om je uit te leven onder water. Er zijn meerdere plekken waar snorkelaars of duikers de onderwaterwereld kunnen beleven. Tip: gebruik waterschoentjes want de meeste stranden op Bonaire zijn kiezelstranden!

  • 1000 Steps beach: deze snorkelspot ligt dicht bij Kralendijk en de weg naar het strand toe is al een prachtige ervaring. Bovenaan de trap heb je al een mooi uitzicht over de oceaan en kun je genieten van de prachtige golven. Eenmaal beneden en in het water kun je de mooiste vissen spotten.
  • Lac Bay is een lagune waar aan beide kanten een strand ligt. Ten noordoosten van de baai ligt het strand Lac Cai en ten zuidwesten ligt Sorobon Beach. Vooral Lac Cai is een goede spot om te snorkelen of duiken, vooral vanwege de schildpadden die daar leven. Let op: de weg is ruig en je hebt een goede auto nodig om hier te kunnen komen. Sorobon Beach is daarentegen beter te bereiken en vanuit daar kun je naar het rif zwemmen.
  • Het strand Wayaka II is een klein zandstrand gelegen in het Washington Slagbaai National Park. In het water zwemmen allerlei prachtige vissen die ook zonder snorkel te zien zijn. Zwem rondom de rotsen en geniet van de onderwater dieren in allerlei kleuren! 
  • Karpata is een van de beste plekken voor duikers. Deze spot ligt ten noorden van Kralendijk aan de rand van de no-dive zone. Hierdoor kun je je onderdompelen in azuurblauw water en het koraal ontdekken. Ook voor ervaren snorkelaars is deze plek geschikt, mits de ruige zee het toelaat.

De mooiste stranden van Bonaire

Op Bonaire kun je relaxen op prachtige, witte stranden. Niet al deze stranden zijn publiek toegankelijk, sommige zijn privé en onderdeel van bijvoorbeeld van hotels. Deze stranden kun je meestal wel bezoeken, maar tegen betaling. De stranden op Bonaire zijn meestal kiezelstranden en koraalstranden, maar er zijn wel een aantal hagelwitte zandstranden te vinden op Bonaire. Wij hebben nagedacht over een aantal stranden die zeker het bezoeken waard zijn:

  • Klein Bonaire is een prachtig onbewoond rif eilandje waar je kan relaxen op parelwitte stranden en het echte bounty gevoel kan ervaren. Ook hier zijn schildpadden te vinden en kun je perfect snorkelen door het koraalrif met heel veel gekleurde vissen. Klein Bonaire is goed bereikbaar vanaf Kralendijk met de watertaxi. Het eiland bevat verder geen voorzieningen dus vergeet geen eten en drinken mee te nemen. 
  • Sorobon Beach is naast een snorkelparadijs ook een paradijs om te relaxen en voor windsurfers. Het aangrenzend Lac Bay is omringd door een mangrovebos wat ook echt de moeite waard is om te bezoeken. Dit strand is wel onderdeel van een resort en dus zal je wel eerst moeten betalen. 
  • Te Amo Beach is een openbaar zandstrand aan de westkust van Bonaire. Er is een klein rif gelegen voor de kust dus ook hier kun je snorkelen. Er zijn ook schildpadden te spotten. Dit strand is ook populair bij locals en is in het weekend dus een stuk drukker dan doordeweeks.  

Kralendijk

Wanneer je op zoek bent naar lekkere restaurants en leuke barretjes is Kralendijk de ideale plek om te bezoeken. Kralendijk is de hoofdstad van Bonaire en heeft een gezellige dorpse sfeer. De meeste gebouwen zijn gekleurd, met flamingo roze als favoriet. Plaza Wilhelmina vormt het centrum van Kralendijk en is gezellig park waar locals elkaar ontmoeten. Ga shoppen in de winkelstraat Kaya Grandi of ga lekker wat eten aan de boulevard Kaya J.N.E. Craane!