mallorca Spanje vakantie strand eilandPin it

Vakanties op Mallorca: verbluffend bergland en bruisende eilandcultuur

Tijdens vakanties op Mallorca gaan ongerepte natuurreservaten als het Tramuntana-gebergte hand in hand met eeuwenoude cultuurschatten en fijne horeca. Aangekomen in de hoofdstad Palma de Mallorca zien jullie direct hoe de reusachtige Palma Kathedraal wordt omgeven door rijen palmbomen. Dit is het perfecte beginpunt voor een wandeling naar pittoreske heuveldorpen of een verlaten strand.

mallorca alcudia Spanje vakantie strand eiland
Pin it

Eten en uitgaan op Mallorca

Ook als jullie zin hebben om te verdwalen op bruisende markten of te dansen tot in de kleine uurtjes, is Mallorca een perfecte bestemming. Haast elk stadje heeft een boerenmarkt met kraampjes vol lokale producten. Deinzen jullie niet terug voor een gastronomische uitdaging, probeer dan Frito Mallorquín, een populaire aardappelschotel met orgaanvlees en varkensbloed dat alleen op Mallorca verkrijgbaar is. Na zonsondergang is Mallorca perfect om uit te gaan. De populairste nachtclubs zijn Titos, Mar Salada en Abraxas.

Welke plaatsen op Mallorca zijn echte hoogtepunten?

Op Mallorca bevinden zich talloze unieke dorpen met elk hun eigen unieke bezienswaardigheden, zoals:

 • Puerto Portals: In deze zeehaven vol glamour, draait alles om zien en gezien worden. Ook kunnen jullie hier zomaar beroemdheden tegen het lijf lopen.
 • Port Andratx: De schilderachtige jachthaven van deze kustplaats wordt gezien als een van de mooiste havens in Europa.
 • Sóller: In dit kleine art nouveau-stadje kronkelt de historische houten tram nog altijd, via het centrale plein, door de kleine straatjes heen.
 • Magaluf: Voor de gekste strandfeesten, grootste nachtclubs en bekendste dj's zijn jullie in deze moderne badplaats aan het juiste adres.
 • Valldemossa: Als jullie hier tussen de aardekleurige huisjes van de lievelingsstad van Chopin omhoog lopen, is het alsof de tijd heeft stilgestaan.
 • Pollensa: De middeleeuwen komen tot leven in dit dorp waar de 365 treden van de Calvari Steps naar een verbluffend uitzichtpunt leiden.
soller mallorca vakantie Spanje eiland
Pin it
mallorca Spanje vakantie strand eiland
Pin it

Een eiland vol natuurschoon

Bij vakanties op Mallorca staat vaak de imposante kuststrook van wel 550 kilometer lang centraal. Schilderachtige stranden als Cala Agulla en Port de Pollença liggen aan de noordoostkust van het eiland. Zuidelijk, rond de hoofdstad Palma de Mallorca, vinden jullie bruisende stranden als Cala Major. In het binnenland strekt zich het Tramuntana-gebergte uit. Deze groene bergketen is beschermd door het UNESCO Werelderfgoed en zit boordevol avontuurlijke wandelroutes, verborgen bergdorpen en uitgestrekte olijfgaarden.

Palma, de bruisende eilandhoofdstad

Vakanties op Mallorca zijn niet compleet zonder enkele hoogtepunten van Palma de Mallorca te ervaren:

 • Kathedraal La Seu: 13e-eeuwse, gotische architectuur en het werk van Gaudí komen hier samen.
 • Carrer de Sant Miquel: Dit is een bekende winkelstraat van Palma de Mallorca, vol exclusieve boetiekjes.
 • Banys Arabs: In dit Arabische badhuis maken jullie een tijdreis naar een wereld vol zuilen, baden en tuinen.
 • Aqualand El Arenal: Een groot waterpark vol waterglijbanen en andere spannende attracties.
 • Museum Fundació Miró Mallorca: Hier vinden jullie 6000 werken van de Spaanse kunstenaar Miró.
 • Castell de Bellver: Een machtig 14e-eeuws kasteel dat de bezoeker 360˚ uitzicht over de omgeving biedt.
Palma mallorca vakantie Spanje eiland
Pin it