weihnachten Weihnachtsferien günstig Angebote Mütze in Hängematte Pin it

De beste tips en reizen voor de kerstvakantie

Het is weer Kerst! De tijd van gezellig samen zijn en liefdadigheid. Met een beetje geluk zelfs een witte Kerst. Elk jaar reist weer de vraag op waar je deze keer de kerstvakantie gaat doorbrengen. Voor families met kinderen is de kerstvakantie een uitgelezen mogelijkheid om er even lekker tussenuit te gaan. Schoolgangers hebben namelijk vrij deze dagen. Wintervakanties naar zowel de sneeuw als de zon behoren tot de mogelijkheden om nog even voor het nieuwe jaar weg te gaan. Als je het een beetje goed plant, kun je zelfs met maar 3 vakantiedagen op te nemen 9 dagen vrij zijn. 

Onze actuele Kerstdeals

Kerstvakanties in Nederland en België

Wil je graag iets plannen met je kinderen? Rond de kersttijd zijn ze vrij van school! Hieronder zie je de data waarop de kinderen schoolvrij zijn komende 3 jaar.

Kerstvakanties 2019

Nederland:                    zaterdag 21 december 2019 t/m zondag 5 januari 2020

België:                             maandag 23 december 2019 t/m zondag 5 januari 2020

Kerstvakanties 2020

Nederland:                    zaterdag 19 december 2020 t/m zondag 3 januari 2021

België:                            maandag 21 december 2020 t/m zondag 3 januari 2021

Kerstvakanties 2021

Nederland:                    zaterdag 25 december 2021 t/m zondag 9 januari 2022

België:                            maandag 27 december 2021 t/m zondag 9 januari 2022

Pin it

Onze favoriete kerstmarkten

Top 5 Kerstmarkten in Nederland

1. Valkenburg

We trappen de lijst af met een kerstmarkt die iedereen natuurlijk kent. Deze traditionele kerstmarkt wordt gehouden in twee verschillende grotten in Valkenburg. De kerstmarkt in de Gemeentegrot is geopend van 15 november tot en met 29 december. Deze kerstmarkt, onderaan de Cauberg is een van de drukst bezochte kerstmarkten van Europa. 

De kerstmarkt in de Fluweelgrot is geopend van 15 november tot en met 29 december en is een waar spektakel voor het oog. Jaarlijks komen hier meer dan 125.000 mensen op af.

2. Maastricht

Uiteraard mag de andere grote kerstmarkt in Limburg niet ontbreken in deze lijst. De kerstmarkt van Maastricht is elk jaar weer een nieuw feest en dat heeft natuurlijk alles te maken met de prachtige ambiance van het Vrijthof. Geniet van het uitzicht in het reuzenrad of doe een paar acrobatische trucjes in de overdekte schaatsbaan. Uiteraard vind je er ook de leukste kraampjes. De kerstmarkt van Maastricht is geopend van 29 november tot en met 31 december.

3. Dordrecht

De kerstmarkt van Dordrecht is de grootste kerstmarkt van heel Nederland. Wandel lekker langs alle kraampjes en ga op zoek naar de beste glühwein. Daarnaast kun je in Dordrecht ook genieten van verschillende muziekpodia waar artiesten hun best doen om een magische atmosfeer te creeëren. Houd er wel rekening mee dat de kerstmarkt van Dordrecht op verschillende locaties door de stad te vinden is. De kerstmarkt is geopend van 13 december tot en met 15 december.

4. Leiden

De kerstmarkt van Leiden heeft een speciale eigenschap. Het is namelijk de enige drijvende kerstmarkt van Nederland. Op een plateau dat in de Nieuwe Rijn drijft is de kerstmarkt opgebouwd. De 75 kraampjes van deze kerstmarkt zijn geopend van 13 december tot en met 24 december en bieden alles wat je hartje begeert voor Kerst.

5. Amsterdam

De kerstmarkt van Amsterdam bestaat uit twee delen: de ICE en het Winterparadijs. ICE is geopend van 16 november tot en met 2 februari en het Winterparadijs is open van 21 december tot en met 5 januari. Het Museumplein wordt omgetoverd tot een prachtig winterwonderland. De schaatsbaan is misschien wel het meest spectaculaire wat je hier kunt doen. Met het uitzicht op het Rijksmuseum mag jij hier al je kunstjes gaan vertonen.

Pin it
Pin it

Top 5 Kerstmarkten in België

1. Brussels

In de Belgische hoofdstad kun je een prima kersttijd vieren. In het centrum van Brussels worden tal van leuke activiteiten georganiseerd. Zo vind je op de Grote Markt een gigantisch grote kerstboom met een kersstal. In de avond kun je hier genieten van de sound&light show. Op het Sint-Katelijnenplein kun je gaan genieten van de lekkerste gerechten en lekkernijen. Op het Muntplein kun je de schaatsen onderbinden en de schaatsbaan onveilig maken. De kerstmarkt van Brussels is geopend van 29 november tot en met 5 januari.

2. Gent

Een van de populairste kerstmarkten van België vind je zonder twijfel in Gent. De kerstmarkt luistert naar de naam "Gentse Winterfeesten". En een feest is het! Naast de leuke kerststalletjes zijn de winkels ook geopend op zondag. Moeders kan dus lekker winkelen en de kinderen kunnen in het reuzenrad of naar de schaatsbaan. De kerstmarkt van Gent is geopend van 6 december tot en met 5 januari. 

3. Leuven 

De kerstmarkt van Leuven is een van de oudere kerstmarkten van België en is geopend van 11 december tot en met 22 december. Van het Ladeuzeplein tot het Herbert Hooverplein vind je hier tientallen kraampjes, waar je de lekkerste en leukste lokale producten kunt kopen. Uiteraard worden er ook spullen van buiten Leuven aangeboden. Op de Grote Markt kun je genieten van een kleine, ouderwetse kermis en de kerststal. 

4. Hasselt

De kerstmarkt van Hasselt (beter bekend onder de naam "Winterland" is geopend van 23 november tot en met 5 januari. Dat geeft je dus voldoende tijd om te genieten van al het moois dat hier wordt aangeboden. De kerstmarkt van Hasselt vind je op het Dusartplein en besaat naast verschillende kraampjes ook uit kermisattracties en het huis van de Kerstman. 

5. Luik

In Luik wordt er jaarlijks uitgepakt met een zeer groot opgezette kerstmarkt. Met meer dan 200 kraampjes mag je deze kerstmarkt ook gerust een kerstdorp noemen. Je hoeft hier geen honger te leiden, want de kerstmarkt is erg gefocused op eten hier. Van oesters, tot kaas en van glühwein tot tapas, je vindt hier werkelijk alles. Uiteraard ontbreekt de Luikse wafel ook niet. De kerstmarkt van Luik is geopend van 30 november tot en met 30 december. 

Pin it

De beste kerstmarkten in het buitenland

Uiteraard wordt er niet alleen Kerst in Nederland en België gevierd. Ook in het buitenland weten ze wel hoe ze een geweldige kerstmarkt kunnen opzetten. Dit zijn de grootste en leukste kerstmarkten buiten Nederland en België.

StadOpeningsdata
Tallinn15 november - 7 januari
Boedapest23 november - 6 januari
Straatsburg22 november - 30 december
Wenen15 november - 26 december
Poznan16 november - 21 december
Aken22 november - 23 december
Praag30 november - 6 januari
Metz20 november - 5 januari
Leipzig26 november - 23 december
Dresden27 november - 24 december
Basel28 november - 23 december
Keulen25 november - 23 december
Amiens23 november - 31 december
Sevilla6 december - 6 januari
Helsinki1 december - 22 december
Dublin18 november - 26 december
Londen8 november - 5 januari
Salzburg22 november - 26 december
Kopenhagen17 november - 31 december
Berlijn25 november - 31 december
Edinburgh16 november - 4 januari
Manchester21 november - 22 december
Rome8 december - 6 januari
Barcelona30 november - 23 december
New York15 november - 24 december
Warschau24 november - 6 januari
Parijs14 november - 29 december
Pin it
Pin it
Pin it