Pin it

De beste aanbiedingen voor single reizen

Als je alleen op reis wilt, heb je tegenwoordig meer keuze dan ooit. Single reizen is populair en daardoor is ook het aanbod flink uitgebreid. Er zijn diverse (online) reisbureaus die single reizen aanbieden voor uiteenlopende leeftijdsgroepen. Neem bijvoorbeeld Shoestring, dat reizen heeft voor singles van tussen de 25-35 jaar, maar ook trips voor jongeren en 65+-ers. Ook Kras heeft diverse single reizen in zijn assortiment. Hieronder hebben we de beste single reizen aanbiedingen op een rijtje gezet, zodat je geld bespaart en nog vaker op vakantie kunt gaan!

Single reizen versus groepsreizen

In veel gevallen zijn single reizen identiek aan groepsreizen, met als verschil dat bij eerstgenoemde geen stellen mogen deelnemen en dat er onderscheid wordt gemaakt in leeftijd. Op die manier wordt voorkomen dat jongeren en ouderen (en/of singles en stelletjes) gemixt worden, wat niet altijd wenselijk is.
Heb je tijdens je single reis geen zin om je kamer met een ander te delen? Dan moet je in de meeste gevallen een eenpersoonskamer met toeslag boeken. Hoe hoog die toeslag precies is, hangt af van de reis en het reisbureau. Op Vakantiepiraten doen we ons best om de voordeligste single trips op een rijtje te zetten. Daarbij focussen we ons op aanbiedingen zónder eenpersoonstoeslag.

Single reizen voor jongeren

Het aanbod single reizen voor jongeren is niet enorm, maar er zijn genoeg opties te vinden als je jong bent en graag alleen op pad gaat. Een voorbeeld van een aanbieder van single reizen voor jongeren is Simi Reizen. Dit reisbureau richt zich op de leeftijdsgroep 18-35 jaar en biedt diverse bestemmingen in Europa en daarbuiten. Van Frankrijk en Kroatië tot Sri Lanka en de Malediven, er zijn veel toffe trips om uit te kiezen. Zo’n 60% van de deelnemers aan de groepsreizen van Simi Reizen is single. Dankzij het uitgebreide programma leer je de bestemming en je reisgenoten ook echt kennen.

Single reizen voor ouderen

Singlereizen.nl is een andere bekende aanbieder van vakanties voor alleenstaanden. Daarbij kun je zoeken op leeftijd en precies de reis vinden die bij je past. Ook als oudere heb je volop keuze: van strand en cultuur op Sicilië en ontspannen op Kreta tot een weekendje weg in Antwerpen. Je kunt het aanbod filteren om bijvoorbeeld alleen reizen te zien voor de leeftijdscategorie 50-69 jaar. Zo weet je zeker dat je in een groep met gelijkgestemden terechtkomt.

Singlereis zonder (eenpersoons) toeslag

Boek je een single reis, let er dan op dat het desbetreffende reisbureau geen toeslag rekent voor een eenpersoonskamer. In dat geval kunnen de kosten voor de reis namelijk flink hoger uitvallen. Een voorbeeld van een reisbureau dat geen toeslag rekent, is Effeweg. Hier vind je gezellige single busreizen naar bijvoorbeeld Toscane en Kroatië, gericht op ouderen die waarde hechten aan gezelligheid en een mooie vakantie willen beleven. Je bent vrij om je vakantie zelf in te vullen en excursies zijn optioneel bij te boeken. Ideaal!